fredag 17 september 2010

The Kaka

Hade en kanontrevlig kväll i går med visning av Me & I av min kompis Jossan, tack alla! Fick en allmän önskan om receptet på The Kaka (eller tuppakakan som jag kallar den), så det kommer här:

Tuppakaka

Vispa 2 ägg och 2 dl socker poröst
Rör ner:
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl ljummet vatten

In i ugnen, nederst, på 175 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna (svåraste delen tycker jag, speciellt när man är sugen!)

Glasyr:
75-100 g smör
1 dl socker
1 äggula
Rör i hop och låt puttra upp någon minut, men rör HELA tiden. Ibland skär den sig om man inte rör tillräckligt, då får man göra ny...

Häll över den avsvalnade kakan och strö över kokos - klart!

Hoppas jag får lite mer tid över idag för att skriva, men vi får väl se...

1 kommentar :