torsdag 6 september 2012

Italiensk soppa

Egentligen vet jag inte varför den kallas för italiensk, den känns nästan lika svensk, men det var det namnet den gick under hemma när jag var lite, så det får det bli =) Gör den minst en gång varje höst, en enkel men jättegod soppa, perfekt till ICA's sjukt goda fruktbröd (det som heter Bagarens Bästa, inte det andra). Som vanligt är mängderna lite godtyckliga....

Italiensk Soppa
1 liter grönsaks- och hönsbuljong (jag tar 50/50)
1 bit rotselleri
1 bit palsternacka
3 potatisar
2-3 morötter

Tärna i små, centimeterstora, kuber och lägg ner i buljongen. Tillsätt
massor med tärnad vitlök
1-2 burkar krossade tomater
2-3 msk tomatpuré

Låt koka ca 45 minuter. Efter det ska det koka i ytterligare 5-10 minuter, men då ska du först lägga i lite
strimlad purjolök

I receptet är det även med basilika, men jag har typ aldrig det hemma eftersom den bara dör, så vi brukar köra utan. Chili är däremot gott att ha i, beroende på hur starkt barnen klarar i och för sig.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar